Centar za mlade Youth

Centar za mlade ”Youth” je otvoren 19. Oktobra 2016. godine, gdje je Udruženje ”Mladi Volonteri” od neuslovnog prostora u Visokom, u ulici Kovačica na broju 5, uz finansijsku podršku Mara fondacije iz Holandije napravilo mjesto ugodnog boravka za visočku mladost.

Uspješno realizovanom zamisli, naš grad je dobio prostor gdje mladi ljudi svoje ideje mogu realizovati. Seminari, edukativne radionice, gledanje filmova i drugi vidovi zabave i neformalnog učenja sada su dostupni potpuno besplatno.

Dobra ideja, odlična i kvalitetna realizacija je prepoznata i od strane načelnice Amre Babić i njenih saradnika, koji su dali potpunu podršku ovom projektu.

Centar za mlade ”Youth” je mjesto gdje mladi već provode vrijeme, te svakodnevno prisustvuju bespaltnim radionicama iz oblasti stranih jezika, razvijanja životnih vještina i IT tehnologije. Također, u budućnosti EVS volonteri ( European Voluntary Service) koji će boraviti u našem gradu duže vrijeme, ovaj prostor će učiniti svojim radnim mjestom, kroz različite vrste aktivnosti.