Projekat PRIMA

Projekat – PRIMA

Udruženje „Mladi Volonteri“ u sklopu svojih aktivnosti je počelo implementaciju zanimljivog i inovativnog projekta. Riječ je o projektu PRIMA. Projekat PRIMA kao osnovni cilj ima unapređenje postojećeg sistema obrazovanja i poboljšanje kvaliteta i uspjeha u školi. Naime, kroz ovaj projekat se na direktan način pomaže učenicima da poprave svoj uspjeh u školi i da unaprijede svoje buduće prilike i to kroz različite programe. Ti programi su:

  • pomoć pri izradi zadaće za učenike od prvog do šestog razreda na mjesečnoj, sedmičnoj ili dnevnoj bazi;
  • učenje njemačkog i engleskog jezika;
  • instruktivna nastava;
  • „Mala škola čitanja i pisanja“ za djecu predškolskog uzrasta;
  • različite radionice i edukacije.

Trenutno se, kroz projekat PRIMA, direktno radi sa 30 učenika od prvog do devetog razreda sa kojima rade stručnjaci iz oblasti formalnog i neformalnog obrazovanja.

Iako su naše aktivnosti namjenjene djeci, sam projekat je posvećen roditeljima, budući da se roditelji danas suočavaju sa nedostatkom vremena. Također, zbog brzog načina života, roditelji ne mogu posvetiti dovoljno vremena svojim školarcima jer školske obaveze njihove djece iziskuju veliku količinu koncentracije i posvećenosti. Zbog toga se svrha ovog projekta ogleda u kvalitetnom vremenu koje će porodica provoditi zajedno, uz što manje obaveza i stresa.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane roditelje i sve zainteresovane učenike da postanu dijelom aktivnosti ovog projekta. Sve informacije možete saznati putem naše facebook stranice (https://www.facebook.com/intelektualneusluge/) ili pomoću zvanične web stranice Udruženja „Mladi Volonteri“ (https://www.mladivolonteri.org/projekat-prima).

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????