Dodjela Certifikata u sklopu projekta “Ti se osnaži, posao potraži”

Svečanost povodom završetka projekta “Ti se osnaži posao potraži” upriličena je u ponedjeljak navečer 21.03.2016. u prostorijama Centra za mlade “Youth” na Sebilju (ulica Kovačica).

Ovaj projekat je svim mladim nezaposlenim osobama omogućio sticanje teorijskog i praktičnog znanja i dodatno usavršavanje iz engleskog i njemačkog jezika, razvoja životnih vještina i informatike.

Iako je na početku planirano da maksimalan broj učesnika projekta bude 50, besplatne kurseve pohađalo je 80 mladih sa područja općine Visoko. Svi redovniji učesnici tromjesečnih edukacija dobili su prigodne certifikate (potvrde) o učešću na aktivnostima pojedinačno, te su i na taj način unaprijedili svoju konkurentnost na tržištu rada.

????????????????????????????????????

DSC_0473

Projekat koji je implementiralo Udruženje “Mladi volonteri” iz Visokog pokazao se vrlo uspješnim, a pored stečenog znanja, stekla su se i nova poznanstva i prijateljstva.

Belmin Debelac, direktor Udruženja, istakao je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta, te naglasio da je posebno ponosan na činjenicu da je tokom trajanja edukacije, osam polaznika projekta u međuvremenu dobilo zaposlenje.

Projekat “Ti se osnaži, posao potraži” realizovao se u okviru projekta Jačanje lokalne demokratije/ demokracije IV (LOD IV), koji sprovodi UNDP, a finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.