Javni poziv za NVO/OCD

udruženje-članakJavni poziv NVO/OCD za prijavu partnerskog učešća u aktivnostima projekta

„Stand up and get lucky“

Udruženje “Mladi Volonteri” poziva sve nevladine organizacije/organizacije civilnog društva koje svoje aktivnosti implementuju sa mladim ljudima na području gradova/općina Visoko, Goražde, Sarajevo, Mostar, Tuzla, Banja Luka, Foča, Brčko, Doboj i Travnik da se prijave i uzmu aktivno učešće kao partneri u projektu „Stand up and get lucky“ kojeg finansira Norveška ambasada u BiH i čija implementacija traje deset (10) mjeseci.

Javni poziv NVO

Sam projekat ima za cilj osnaživanje mladih u Bosni i Hercegovini da prepoznaju ključne probleme koji su prouzrokovani političkom situacijom i utiču na rješavanje tih problema podizanjem građanske svijesti i promovisanjem kulture demokratskog učešća u zajednici. Razvijanjem svijesti o pripadnosti zajednici i motivacijom za preuzimanjem odgovornosti, mladi ljudi mogu uticati na donošenje konačnih odluka te poboljšati cjelokupnu situaciju u društvu. Ovaj projekat će se implementovati uz pomoć deset organizacija iz deset gradova/općina u Bosni i Hercegovini kroz uspostaljanje Omladinsko-edukativnih centara koji će omogućiti umrežavanje i zajedničko djelovanje mladih. Deset organizacija će postati implementatori projektnih aktivnosti te ključne tačke za umrežavanje mladih kroz zajedničko djelovanje i edukaciju. Sve troškove partnera na  projektu finansira nocilac projekta uz podršku donatora.

Kriteriji za izbor nevladinih organizacija/organizacija civilnog društva su:

–          Da su osnovane i registrovane u Bosni i Hercegovini

–          Da su vođene od strane državljana Bosne i Hercegovine

–          Da u svoje aktivnosti usmjeravaju na probleme mladih

–          Da svoje aktivnosti implementuju na području jedne od deset nabrojanih općina/gradova

–          Da svoje aktivnosti ne obavljaju u ime bilo koje političke partije

–          Da su registrovane i aktivno djeluju u skladu sa zakonima u BiH.

Sve nevladine organizacije  koje su zainteresovane da budu partneri na ovom projektu svoje aplikacione obrazce mogu zatražiti putem mail adrese volonteribih@gmail.com.

Krajnji rok za prijavu i predaju aplikacija jeste 27.06.2014. do 16:00 sati.