Javni poziv

Sa nastupanjem Nove 2019. godine, Udruženje „Mladi Volonteri“ počinje sa implementacijom projekta pod nazivom „Resursni centra za privrednike“. Osnovni cilj ovog projekta jeste da se kroz zajedničko djelovanje privrednog i nevladinog sektora, obezbjede nove investicije za poslovanje privrednika općina Visoko, Kiseljak, Ilijaš, Kakanj i Breza.

Koncept investicijskih, bespovratnih sredstava je, oduvijek, bio način pomoću kojeg su kompanije u svijetu ostvarivale dodatne izvore prihoda. Budući da se Bosna i Hercegovina nalazi u tranziciji, sve veći broj svjetskih razvojnih agencija te međunarodnih institucija, investira u privredne subjekte kako bi se pomogao ekonomski rast, novo zapošljavanje ili nabavka savremene opreme.

Međutim, iako na tlu BiH postoji određeni broj kompanija koji je prepoznao ovaj koncept kao osnovu za razvoj poslovanja, kompanije sa područja navedenih općina nemaju kvalitetan pristup informacijama da bi mogle ostvariti ova sredstva.

Prepoznavajući ovu potrebu, i u želji da unaprijedimo lokalne zajednice, Udruženje „Mladi Volonteri“ se odlučilo na realizaciju ovakvog projekta. Ovo je novi koncept koji posjeduje ogroman, neiskorišteni, potencijal, a koji je neophodan da bi se unaprijedilo poslovanje na podučju regije Centralne Bosne.

Ovim putem, pozivamo sve privredne subjekte, uključujući i obrtnike, male proizvođače te javna preduzeća i ustanove, da postanu član našeg Resurnog Centru, te na taj način dobiju kvalitetnu informaciju, o mogućnostima za apliciranje na bespovratna sredstva.

 

Sve informacije o načinu pristupa, možete saznati putem maila volonteribih@gmail.com