“Mladi Volonteri” uspješno realizovali akciju “Nijedno dijete bez poklona” 2021

Udruženje „Mladi Volonteri“ sa zadovoljstvom obavještava javnost da se akciji prikupljanja slatkiša pod nazivom „NIJEDNO DIJETE BEZ POKLONA“ priključio veliki broj građana i građanki Grada Visoko, te je prikupljeno I podijeljeno ukupno 120 paketića.

Još jednom su Visočanke i Visočani pokazali da su veliki ljudi koji i dalje pokazuju neizmjernu humanost i empatiju prema najmlađim stanovnicima.

Budući da je ova akcija bila jako uspješna, tim Udruženja „Mladi Volonteri“ se odlučio da jedan dio paketića odvoji za djecu koja, zbog različitih bolesti, leže na odjelima Kantonalne bolnice u Zenici. Drugi dio paketića je podijeljen štićenicima Domu za djecu bez roditeljskog staranja “Bjelave” u Sarajevu.

U saradnji sa Domom Bjelave, podjela je izvršena 29.12.2021, u 12:30 sati,  a sa Upravom Kantonalne bolnice u Zenica,  podjela paketića je izvršena u četvrtak, 30.12.2021. godine sa početkom u 11 sati. Iskreno se nadamo da smo djecu koja leže na odjelima Kantonalne bolnice Zenica uspjeli obradovati te da smo im, makar na trenutak pomogli da zaborave na svoju bolest zbog koje su se, tokom novogodišnjih praznika i zatekli u bolnici u Zenici.

Također, sigurni smo da smo ovom akcijom uspjeli da dodirnemo srce svakog bolesnog djeteta kao i  djece bez roditeljskog staranja, koja su dobili paketić uz najljepše pozdrave i ljubav svih Visočana i Visočanki koji su učestvovali u akciji, a koje smo prenijeli na obje dodjele paketića.

Ovim putem, Udruženje „Mladi Volonteri“ se, pored sugrađana i sugrađanki našeg grada, zahvaljuje našim volonterkama kao i sljedećim kompanijama: Vispak d.d, Mahir doo. Fan Commerce doo, Suša centar, Var-mon doo i Galerija Kovo.

Udruženje „Mladi Volonteri“