Neformalna edukacija za srednjoškolce

U četvrtak, 17.03.2016. godine, u sali za više namjena srednjoškolskog centra ”Hazim Šabanović”, uz prisustvo učenika iz srednjih škola, Udruženje ”Mladi Volonteri” je održalo prezentaciju na temu ”Neformalna edukacija”.

Na prezentaciji su učenicima predstavljene metode neformalne edukacije, na koji način im one mogu pomoći u usavršavanju dodatnih znanja i vještina nakon formalne edukacije, te koje su to aktivnosti Udruženja ”Mladi Volonteri” na kojima mogu prisustvovati, u cilju povećanja znanja, uz pomoć neformalne edukacije. Prisutnim učenicima je prezentovan dosadašnji rad udruženja, te naši projekti, čime smo dobili oko 15 novih članova, te smo sa njim dogovorili koje su to primarne teme koje bi oni voljeli saslušati, te saznati nešto više o njima. U narednom periodu, sa ovom ciljnom grupom ćemo održati ove radionice.
Ova aktivnost je samo još jedna u nizu aktivnosti udruženja, koje dokazuju da smo na usluzi primarnoj grupi udruženja, tj. mladima, te da posvećujemo pažnju njihovom usavršavanju i edukacijama, koje će im biti od velike koristi u budućnosti.