Nikada nije kasno promjenu

U bilo kojem momentu vi ste taj ili ta koji možete promjeniti pravac, promjeniti stil života, pratiti nove vozove. Vi ste jedini koji znate šta je najbolje za vas i da li ste na pravom putu, to je ono što vi osjećate u grudima. Vi ste jedina osoba koja može ispuniti snove, i osjetiti radosti sreću proizišlu iz dostizanja vaših ciljeva i težnji.

Ne očekujte od drugih da budu odgovorni za vašu sreću i uspjeh. Vi ste taj koji ima sposobnost da misli, razmišlja, kontroliše svoje ponašanje i nosi se sa svakodnevnim životnim okolnostima. Koristi se savjetima (većina je potpuna besplatna) i slušaj druge šta imaju da kažu i koje su njihove životne brige, jer je važno percipirati različite stavove. Ono što uvijek morate imati na umu jeste da svaka eksterna percepcija, svaka riječ i informacija koja do Vas dolaze moraju da prođu kroz Vaš jedinstveni filter vrijednosti i standarda kako i sve imalo smisla.
Morate znati sebe dovoljno da znate šta želite u životu i šta je to vrijedno za vašu budućnost. Morate se naučiti oslanjati na sebe i svoje talente. Cijenite druge vještine i sposonosti, ali uvijek se nastavite fokusirati na svoje snage i energije. Život na ovoj zemlji je previše kratak da bi se protračio na tuđe živote, tuđa dostignuća i pozivanje drugih na odgovornost.

Ukoliko imate snove, onda imate i svrhu. Morate vjerovati u nešto i raditi na ostvarenju toga. Posvetite se sebi. Obećajte sebi život ispunjen ljubavlju, a onda bilo kuda vas vodili vaši putevi, stići ćete tamo gdje vi želite da budete.

Jedan naš prijatelj ima običaj da kaže: Slušaj svoje srce, svoje tijelo i svoju dušu.

Izvor: Pozitivne.info