Obavještenje – Javna kuhinja Visoko

Udruženje “Mladi  Volonteri”, koje je realizator projekta Javna kuhinja, obavještava sve građane islamske vjeroispovijesti da za predstojeći Kurban-bajram kurbansko meso mogu donirati za potrebe javne kuhinje u Visokom.

Javna kuhinja je sa radom trebala početi u septembru ove godine, ali zbog nedostatka sredstava za adaptaciju prostora početak rada očekuje se do kraja ove godine. Uvjereni da će se mnogo naših sugrađana odazvati akciji prikupljanja kurbanskog mesa za potrebe javne kuhinje, iz Udruženja Mladi volonteri već su se pobrinuli i našli način da se meso uskladišti do početka rada kuhinje.

U susret su izašli odgovorni iz Mesnice Ajdin, te ponudili prostor u rashladnoj komori koja je smještena u Industrijskoj zoni Ozrakovići. Mjesto prikupljanja će biti označeno a u vrijeme prikupljanja, evidentiranja i skladištenja kurbanskog mesa na navedenoj lokaciji bit će prisutni članovi Udruženja Mladi volonteri.

Prikupljanje mesa vršit će se sva četiri dana bajrama (15,16,17 i 18 Oktobar) u vremenu od 11.00 do 17.00 sati u mesnici AJDIN, u Ozrakovicima (zgrada VIMAR preko puta VISPAK-a) .

**********************************************************************************

Rad javne kuhinje možete pomoći i uplatom kurbana

Obzirom da nam se javio veliki broj građana koji su pokazali interesovanje za uplatu kurbana za potrebe javne kuhinje, obavještavamo naše sugrađane da smo, pored organiziranog prikupljanja kurbanskog mesa u danima Kurban-bajrama, organizirali i mogućnost uplate kurbana u protuvrijednosti od 200 KM. Svi zainteresovani uplatu mogu izvršiti na dva načina: svakim radnim danom od 10.00 do 16.00 sati u prostorijama Udruženja „Mladi volonteri“, Kovacica 2, 71300 Visoko;

ili na broj žiroračuna:

3385 7022 1883 8412

sa naznakom: Uplata za kurban na ime Javne kuhinje

http://www.ban.ba/zabava/fotogalerija/pripreme-za-adaptaciju-javne-kuhinje-u-visokom