Održana još jedna radionica za srednjoškolce u Bosni i Hercegovini

Udruženje „Mladi Volonteri“ u saradnji sa njemačkom organizacijom „Pharos e.V“ ured u BiH, je realizovalo još jednu radionicu za srednjoškolce, a koje se implementuju u sklopu projekta „Mogućnosti legalne migracije u Njemačku“.
Osnovni cilj projekta jeste pružiti prave informacije srednjoškolcima koji se odluče da idu za Njemačku, te omogućiti im da ne budu iskorišteni te da legalno borave u Njemačkoj. Također, projektom se utiče i na svijest mladih ljudi da odlazak u Njemačku ne predstavlja samo jednostavan doživljaj nego i obavezu koja, da bi bila ispravna, mora biti učinjena na pravi način.
Današnja radionica je održana u prosotrijama Srednje Škole „Ivan Goran Kovačić“ u Kiseljaku i istoj je prisustvovalo 25 učesnika.
Ovo je samo još jedna u nizu radionica, a koje se implementuju u sklopu ovog projekta i koje će biti realizovane na prosotru cijele Bosne i Hercegovine.
Naglašavamo da radionice nemaju za cilj da podstaknu odlazak mladih iz BiH, nego naprotiv da im se predstave adekvatne informacije i realna slika o uslovima boravka i rada, ukoliko odluće da nastave svoje školovanje, studiranje, volontiranje i sl. u Njemačkoj.

Koristimo priliku da se zahvalimo g-đi Mirjana Medić, ravnateljici škole, a posebno zahvalu dugujemo prof. Tanji Babić, koja pored redovnih aktivnosti vodi i volontersku sekciju srednje škole.