Potpisan memorandum sa Zavodom za zapošljavanje ZDK – Biro Visoko

IMAG4054Danas je u prostorijama Zavoda za zapošljavanje ZDK-Biro Visoko upriličena svećanost potpisivanja Memoranduma o saradnji i razumijevanju između predstavnika Biroa Visoko i Udruženja „Mladi Volonteri“.

Memorandum o razumijevanju i saradnji predstavlja jedinstven korak ka stvaranju povoljnijih prilika ka zapošljavanju mladih i jačanju njihove konkurentnosti na tržištu rada. Smatramo da se stvaranjem jedinstvenog sistema može pomoći svima onima koji aktivno traže posao. Upravo zbog toga dogovorene su zajedničke aktivnosti čime smo ponovo dokazali svoju opredjeljenost ka jačanju kapaciteta nezaposlenih osoba i njihovom usmjeravanju ka postizanju zajedničkih ciljeva.

Ovaj Memorandum je još jedan dokaz liderske pozicije Udruženja „Mladi Volonteri“ u omladinskom nevladinom sektoru, ali i dokaz pozitivnih promjena u kojima se shvata važnost saradnje između institucija i nevladinih organizacija. Također, čast nam je istaći da smo potpisivanjem ovog Memoranduma omogućili jedinstven primjer na području Zeničko-Dobojskog Kantona, budući da su Biro Visoko i Udruženje „Mladi Volonteri“ do sada jedini koji su otpočeli proces ovakve saradnje. Nadamo se da će isti poslužiti kao model saradnje kako bismo zajednički stvorili veće i kvalitetnije prilike za mlade ljude.

Ovim putem najavljujemo i aktivnost zajedničkog apliciranja na projekte zapošljavanja mladih te brojne aktivnosti zbog čega pozivamo sve mlade, nezaposlene ljude da nam se obrate. Također, najavljujemo i aktivnosti neformalne edukacije i osnaživanja kapaciteta mladih ljudi o čemu ćemo blagovremeno izvještavati i pozivati sve zainteresovane građane Visokog.