Poziv za učešće na radionici “Pisanje i upravljanje projektima”

Žašto pišemo projekte i da li je to teško i komplikovano? Da li prvo pišemo projekat ili tražimo donatore? Svakodnevno čujemo termine: pisanje projekta, finansiranje projekata, implementacija projekata, a koliko zaista znamo šta to znači i na šta se odnosi?

Udruženje „Mladi Volonteri“ Visoko organizuje radionicu „Pisanje i upravljanje projektima“ namijenjenu  svim zainteresovanim  pojedincima, mladim ljudima, građanima/građankama  kao i svim predstavnicima nevladinih organizacija. Ova radionica se provodi u okviru projekta „Jačanje kapaciteta NVO/OCD za unapređenje općine Visoko“, pa s tim u vezi bismo voljeli da predstavnici NVO/OCD pokažu interesovanje za radionicu (Napomena: ispred jedne NVO/OCD radionici može prisustvovati više osoba).

Radionica će se održati 18.9. i 19.9.2017.godine u 17h u prostorijama Omladinskog centra „YOUTH“ koji se nalazi u ulici Kovačica br.5.

Učesnici edukacije će se  upoznati sa prvim koracima u pisanju projektnih prijedloga, a predavači će ih pokušati uvesti u svijet projektnog načina posmatranja stvari i zadataka.

Kroz praktičan rad učesnici će dobili upute kako da svoje ideje pretoče u prijedlog projekta sa precizno definisanim ciljevima, aktivnostima, isplaniranim budžetom i ostalim resursima te će učesnici samostalno raditi na razvijanju svoje projektne ideje kroz interaktivne vježbe i simulaciju.

Za učesnike je obezbijeđeno osvježenje, a po završetku radionice učesnici će dobiti certifikat.

Svoje prijave možete izvršiti direktno u prostorijama Udruženja „Mladi Volonteri“ ili putem telefona 062 942-924, a najkasnije do 15.9.2017.godine.

 

Implemetacija projekta je podržana od strane Općine Visoko.