Saopćenje za javnost o provedenoj akciji prikupljanja kurbana

Udruženje „Mladi Volonteri“ je, u periodu od 01. do 30. augusta, pokrenulo akciju uplate kurbana za potrebe Javne kuhinje Visoko, tokom koje je uplaćeno ukupno 39 kurbana. Pored uplaćenih kurbana, tokom tri dana Kurban bajrama organizovana je i akcija prikupljanja kurbanskog mesa za potrebe Javne kuhinje u Visokom.

Želimo da naglasimo da su ove akcije bile veoma uspješne. Ukupno se prikupilo 6 tona mesa. Od ukupne količine, 2 tone mesa je uskladišteno u Javnoj kuhinji Visoko što je dovoljna količina za narednih šest do osam mjeseci, 2 tone je podijeljeno direktno korisnicima Javne kuhinje, a preostale 2 tone socijalno ugroženom stanovništvu općine Visoko i penzionerima koji imaju minimalnu penziju u saradnji sa Udruženjem „Visočke sevdalije“ i Strankom penzionera-umirovljenika.

Ovim putem, Udruženje „Mladi Volonteri“ se zahvaljuje svima koji su odlučili da kurbansko meso doniraju u Javnu kuhinju u Visokom te na taj način pomognu našim korisnicima, svojim sugrađanima  i Visočanima.      

Koristimo priliku da se zahvalimo i visočkoj kompaniji „MELIK GROUP“ koja je donirala prehrambene proizvode za pripremu bajramskog ručka za korisnike te smo ih i na taj način obradovali i bajramske praznike učinili još ljepšim.

Sve informacije o aktivnostima Javne kuhinje u Visokom kao i informacije o prikupljenim donacijama, možete pratiti na zvaničnoj facebook stranici Javna kuhinja Visoko.