Saopštenje “Javna kuhinja” Visoko

Čast i zadovoljstvo nam je obavjestiti javnost da je rad udruženja »Mladi Volonteri« prepoznat od strane vodeće kompanije u BiH, FIS d.o.o. Vitez, te je ista, odlučila da podrži projekat »Javne kuhinje« u Visokom sa donacijom u hrani za potrebe naših korisnika.

Kompanija FIS Vitez odlučila je da »Javnoj kuhinji« u Visokom donira određenu kolićinu prehrambenih artikala koja će omogućit nesmetan rad »Javne kuhinje« u narednih mjesec dana, te koristimo ovu priliku da se kompaniji FIS d.o.o. Vitez javno zahvalimo.

Apelujemo i na ostale privredne subjekte i fizička lica da podrže rad »Javne kuhinje« u Visokom, u skladu sa mogućnostima, te nam pomognu nastavak nesmetanog rada.

Podsjećamo, Javna kuhinja je počela s radom 26.12.2014.g. a obroci se dijele radnim danom i subotom od 11.00 – 12:00 sati.

Javna kuhinja je do sada podijelila preko  45.000 obroka,  a trenutno svaki dan imamo oko 100 korisnika.

Napominjemo da je u Martu 2016. osoblje Javne kuhinje u Visokom pripremilo i podijelilo oko 3000 obroka pojedincima koji su u potrebi za ovom vrstom pomoći. Korisnici usluga »Javne kuhinje« selektovani su na osnovu kriterija koji je uspostavljen od strane partnera projekta Centra za socijalni rad u Visokom.