Saopštenje za javnost

Predmet:                                      SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 

 Obavještavamo javnost da Udruženje ” Mladi volonteri ” Visoko i dalje aktivno radi na projektu ”Javne kuhinje”. Obzirom da proteklih nekoliko mjeseci nismo davali saopštenja  vezano za ovaj projekat, ovim putem to činimo:

18. februara je potpisan Memorandum sporazumijevanja sa Opštinom Visoko kao glavnog partnera projekta ”Javna kuhinja”.

28.februara Opština Visoko dodijelila je ugovorom prostor Udruženju ”Mladi volonteri” za ”Javnu kuhinju” na period od godinu dana.

U ovom periodu pregovaramo sa arhitektom, koji će uraditi detaljan projekat adaptacije dodijeljenog prostora, kako bi isti dostavili službi za Urbanizam i prostorno uređenje Opštine Visoko. Na osnovu toga će ista služba izdati saglasnost za adaptaciju prostora.

-Ovih dana posjetili smo hladnjaču mesne industrije ”Ajdin” u kojoj je uskladišteno prikupljeno kurbansko meso, te se uvjerili da se meso čuva u komorama po svim zakonskim i sanitarnim uslovima.  Napominjemo da se radi o 2.124 kg kurbanskog mesa.

Obavili smo razgovor sa dvije firme koji su potencijalni izvođači radova adaptacije prostora ”Javne kuhinje”, te prošle sedmice imali posjetu nadležne opštinske sužbe koja će izdati urbanističku saglasnost za adaptaciju prostora.

Na kraju u prilog dostavljamo :

-Izvod iz banke o trenutnom stanju računa ”Javne kuhinje”u Visokom

-Slike prostora ”Javne kuhinje”

– Slike uskladištenog mesa u komorama mesne industrije ”Ajdin”

-Ugovor sa Opštinom o dodjeli prostora

-Ugovor o partnerskom odnosu sa Opštinom Visoko.

*POZIVOM NA BROJ 090-291-029 donirate 2,00KM ra rad “Javne kuhinje” u Visokom

Dodijeljeni prostor za Kurbansko meso Prilog Saopstenju Javna Kuhinja Izvještaj 7