Završen prvi dio razmjene mladih Visoko – Balikesir

Dana 27.09.2018. završena je prva faza projekta razmjene mladih između Udruženja  „Mladi Volonteri“ i „Balikesir Youth Center“ iz Turske, u koji je bilo uključeno četrdeset tri osobe, od kojih 34 mladih ljudi iz ove dvije zemlje.

 U prvoj fazi mladi iz Turske imali su priliku upoznati grad Visoko, kao i druge gradove u BiH. Vjerujemo da smo ispunili očekivanja dobrih domaćina, i uspješno pomogli kroz zabavne i edukativne posjete našim gostima, sada već prijateljima, da nauče bitne činjenice o našoj zemlji.  Možemo reći da je  prva faza ovog projekta upješna, jer smo ostvarili veliku povezanost i prijateljstvo. Sigurno je ovo bilo jedno lijepo iskustvo za sve nas, a posebno za naše goste.

Ovim putem želimo se zahvaliti našim sponzorima: Fast Food Ihtijarević i Raming Company doo Visoko, koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta.

 Druga faza počinje  24. oktobra, a završava 31. oktobra ove godine. U okviru druge faze mladi iz Visokog  će posjetiti Balikesir, a pored Balikesira imat će priliku upoznati se i sa Istanbulom, Izmirom i Bursom.  Uvjereni smo da će naši mladi naučiti više o Turskoj, te samim gradovima koje će posjetiti.

Nadamo se realizaciji još ovakvih projekata, u kojim ćemo jačati i ostvarivati nova prijateljstva, te širiti ljubav, mir i toleranciju.