Aktivnosti udruzenja “Mladi Volonteri”

HUMANITARNI KONCERT ZA VISOČKU JAVNU KUHINJU – ILMA KARAHMET MEĐU UČESNICIMA

Obavještavamo građanke i građane općine Visoko da će se u subotu, 09. 11. 2013. godine, održati humanitarni koncert za javnu kuhinju Visoko sa početkom u 19.30 h u Gradskom kinu Visoko.

Na koncertu će nastupiti Gordana Topić, profesorica solo pjevanja iz Sarajeva, hor Stella Maris sa Hvara. Pored navedenih izvođača na humanitarnom koncertu će nastupiti i akademija AKA sa Ilmom Karahmet, čudom bosanskohercegovačke muzičke scene, koja odušeljava našu ali i širu javnost predhodnih dana.

Ulaznice za humanitarni koncert će biti u prodaji od ponedjeljka, 04. 11. 2013. godine, po cijeni od 5 KM za parket, 10 KM za balkon i moći će se nabaviti u prostorijama Udruženja „Mladi Volonteri“ (ulica Kovačica br. 2) svaki dan od 10.00 do 15.00 sati.

Koncert se realizuje u saradnji s Franjevačkim samostanom sv. Bonaventure iz Visokog, Akademijom AKA iz Sarajeva.

Youth in Action u Sarajevu….

U okviru svojih aktivnosti Udruženje “Mladi Volonteri” koordinira dva treninga neformalne edukacije koje finansira Evropska Komisija iz Brisela, a čiji je osnovni cilj povezivanje mladih ljudi iz zemalja Evrope sa ljudima iz Bosne i Hercegovine.

Koristeći ples kao instrument, ostvarit će se buduća saradnja i povezivanje 55 mladih osoba iz zemalja Evrope sa mladim ljudima iz Bosne i Hercegovine.

Prvi trening koji nosi naziv “Ples budućnosti” za cilj ima da ljude nauče kako koristiti ples, kao angažirani vid umjetnosti, u borbi protiv sve većeg siromaštva i diskriminacije na prostoru čitave Evrope pa samim tim i Bosne i Hercegovine.
Drugi trening pod nazivom “Građani Evrope u pokretu” omogućit će buduće povezivanje 45 mladih ljudi, kao i organizacija civilnog društva iz Bosne I Hercegoine sa ljudima i organizacijama iz Evrope.

Potrebno je naglasiti da na ova dva projekta učestvuje 90 mladih iz 13 zemalja Evrope, koji su smješteni u Sarajevu u Hotelu BM na stupu te da projektne aktivnosti teku od 01. novembra i trajat će do 09. novembra. 2013 godine, nosilac projekta je Udruženje “Univerzum” iz Visokog, dok je koordinator i implementator samih projektnih aktivnosti Udruženje “Mladi Volonteri” iz Visokog.

Iskreno se nadamo da će u budućnosti biti mnogo više ovakvih projekata te da će nadležni prepoznati značaj ovakih aktivnosti za čitavu zajednicu.

Udruženje “Mladi Volonteri”