POZIV ZA UČEŠĆE NA MEĐUNARODNOM KAMPU MLADIH

 

10th International Youth Camp: “ Franco Bettoli – Srebrenica Road To New Europe  & Srebrenica Wave Festival 2015

Lokacija: Potočari (Srebrenica), Bosna i Hercegovina

Period: Od 10. jula do 26. jula. 2015. godine

Aktivnosti: Lista aktivnosti koje će se implementirati za vrijeme kampa se formira u saradnji sa opštinom Srebrenica i u skladu sa projektima MFS-Emmausa.

Neke od aktivnosti planiran za ovu godinu su:

  • Radne aktivnosti izgradnje i rekonstrukcije;
  • Distribucija humanitarne pomoći i namještaja;
  • Uređenje školskog dvorišta;
  • Izleti u glavni grad Sarajevo, Doboj Istok i Tuzlu, potom izlet na jezero Perućac;
  • Sportske aktivnosti i turniri;
  • Srebrenica Wave Festival – kulturno zabavni program i koncert.

Ove godine Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS organizuje sada već tradicionalni 10-i kamp za mlade. Ovogodišnji kamp je po mnogo čemu drugačiji od predhodnih. Uz uobičajene aktivnosti koje učesnici realiziraju u  saradnji sa opštinom Srebrenica i u skladu sa projektima MFS-EMMAUS-a, a planiran je i festivalski dio – Srebrenica Wave Festival. Festival nudi pregršt aktivnosti koje će skupa sprovoditi učesnici kampa i lokalno stanovništvo opštine Srebrenica. Planirane su edukativne i zabavne radionice, razne sportske aktivnosti, izleti i naravno druženja sa mladima iz cijeloga svijeta. Cilj nam je približiti kamp lokalnom stanovništvu i skupa sa njima napraviti pozitivnu promjenu u Srebrenici. Na kampu u Srebrenici svake godine učešće uzima preko 100 ljudi iz cijelog svijeta.

Godina 2015-ta je od velike važnosti jer se obilježava 20 godina od genocida. Učesnici će imati priliku aktivno učestvovati u obilježavanju godišnjice genocida, komemoraciji i dženazi žrtava u Memorijalnom centru « Potočari » koja se organizuje svake godine 11. jula.

Obzirom da je Udruženje ”Mladi Volonteri” partner na ovom projektu, svi naši članovi se mogu prijaviti za učešće na ovom kampu.

Više informacija i prijavna aplikacija je na linku:

http://www.mfs-emmaus.ba/news.aspx?nid=xKg32Ll2vD8=