ODGOVOR MLADIH – novi projekat Udruženja „Mladi Volonteri“

Udruženje „Mladi Volonteri“ iz Visokog, s velikim zadovoljstvom obavještava javnost, sugrađane i sugrađanke, članove, ali i partnere da smo od 01. februara 2022. godine započeli s implementacijom projekta pod nazivom „Odgovor mladih“.

Ovim projektom nastavljamo da jačamo kompetencije mladih s područja našeg grada čime direktno utičemo na ostvarivanje misije našeg rada i djelovanja.

U narednih šest mjeseci mladi iz Visokog, omladinske organizacije kao i druge ciljne skupine će imati priliku da se druže, edukuju, organizuju različite aktivnosti i akcije, ali i zagovaraju promjene koje će biti u skladu s njihovim potrebama. Osnovni cilj projekta „Odgovor mladih“ je poboljšati položaj mladih na području grada Visoko kroz aktivno uključivanje u procese javnog dijaloga na lokalnom nivou.

Na taj način se mladi mogu pozicionirati na mjesto koje im pripada – lidersku poziciju.Mladi moraju biti budućnost svake zajednice, a ovaj projekat će napraviti još jedan korak ka postizanju tog cilja.Kako bismo omogućili da se što veći broj zainteresiranih pojedinaca i organizacija uključi u aktivnosti projekta, u narednih nekoliko dana, ćemo objaviti i prvi javni poziv za prijavu učesnika i učesnica koji će biti direktni korisnici projekta.

Ovo je još jedna potvrda da Udruženje „Mladi Volonteri“ zadržava svoju poziciju najkredibilnije nevladine organizacija s područja grada Visoko koja je prepoznata od međunarodnih donatora i međunarodnih organizacija.

Projekat je u potpunosti podržan i implementira se u sklopu projekta „Stvaranje povoljnijeg okruženja za civilno društvo (EMBRACE)“, koji finasira Vlada Kraljevine Norveške, a koji provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Udruženje “Mladi Volonteri”