Pokrenuta platforma za muslimane po uzoru na Airbnb, na njoj i domovi iz BiH

Specifične potrebe putnika muslimana širom svijeta inspirisale su osnivače Muzbnba da ponude domove u kojima se ne konzumira alkohol i ne jede svinjetina, a opremljeni su prostorijama za molitvu i za to potrebnim predmetima. Postoji i opcija unajmljivanja isključivo ženskih ili isključivo muških domova, kao i onih blizu džamijama ili halal restoranima.

 

Iako stranicu vode muslimani i namijenjena je njima, Muzbnb nije striktno ograničena na vjernike, tako da domove mogu iznajmljivati i unajmljivati i muslimani i nemuslimani.

S radom su počeli prije pet sedmica, a među ponuđačima soba i apartmana su osobe iz SAD-a, Maldiva, Francuske, Hrvatske, Singapura, Šri Lanke, Indije, Novog Zelanda, Egipta, ali i BiH.

 

Direktor Hadi Shakuur kazao je kako je Muzbnb pokrenut kako bi ohrabrio muslimane da se osjećao ugodno i prihvaćeno dok putuju i dok su smješteni u inostranstvu.

“Čuli smo priče o diskriminaciji muslimana i poteškoćama s kojima se susreću dok putuju. Naš cilj je jednostavan -ohrabriti ih na putovanje, avanture i izgraditi globalnu zajednicu u kojoj će se dobro osjećati”, rekao je Shakuur.

 
Izvor: klix.ba