Realizovana akcija “Nijedno dijete bez poklona”

Udruženje „Mladi Volonteri“ sa zadovoljstvom obavještava javnost da se akciji prikupljanja slatkiša pod nazivom „NIJEDNO DIJETE BEZ POKONA“ priključio veliki broj građana i građanki općine Visoko. Još jednom su Visočanke i Visočani pokazali da su veliki ljudi koji i dalje pokazuju neizmjernu humanost i empatiju prema najmlađim socijalno ugroženim stanovnicima.

Budući da je ova akcija bila jako uspješna, tim Udruženja „Mladi Volonteri“ se odlučio da jedan dio paketića odvoji za djecu koja, zbog različitih bolesti, leže na pedijatriji i ostalim odjelima Kantonalne bolnice u Zenici. Drugi dio paketića će biti podjeljen djeci socijalno ugroženih stanovnika.

U saradnji sa Upravom Kantonalne bolnice u Zenici, dogovorili smo se da podjela paketića bude u četvrtak, 28.12.2017. godine sa početkom u 11:00 sati. Iskreno se nadamo da ćemo djecu koja leže na odjelima Kantonalne bolnice Zenica uspjeti obradovati te da ćemo im, makar na trenutak pomoći da zaborave na svoju bolest zbog koje su se, tokom novogodišnjih praznika, i zatekli u bolnici u Zenici.

Također, sigurni smo da ćemo ovom akcijom uspjeti da dodirenemo srce svakog socijalno ugroženog i bolesnog djeteta koje će dobiti paketić uz najljepše pozdrave i ljubav svih Visočana i Visočanki koji su učestvovali u akciji, a koje ćemo prenijeti na obje dodjele paketića.

Ovim putem, Udruženje „Mladi Volonteri“ se, pored građana i građanki naše općine, zahvaljuje i sljedećim kompanijama: Fan Commerce d.o.o., Suša centar, Galerija Kovo i Udruženju „Radost“ iz Sarajeva.

 

 Udruženje „Mladi Volonteri“