Saopštenje za javnost

Udruženje „Mladi Volonteri“ Visoko obavještava javnost, da je tokom današnjeg dana uplaćena prva veća donacija sredstava namjenjenih za početak rada Javne kuhinje u Visokom. Naime, putem lokalnih portala, javnost je već obavještena da je na račun javne kuhinje od strane gospodina Anela Bajtarevića, koji je  prošlog mjeseca postao milioner u SAD-u tako što je na lutriji osvojio najveći dobitak dobitak od 20.800.000 dolara, uplaćeno 5000$.

Zahvaljujući portalu www.visoko.co.ba  Anel je saznao za inicijativu otvaranja javne kuhinje u Visokom te je putem svog oca Muhameda uspostavio prvi kontakt sa navedenim portalom. Urednici ovog portala su kontakt Anelovog oca proslijedili Udruženju „Mladi Volonteri“ kao nosiocu ovog projekta.

U proteklih desetak dana detaljnim predstavljanjem projekta od strane uposlenih iz Udruženja ka Anelovom ocu, Anel je prepoznao kvalitet i značaj ovog projekta te je odlučio da isti i podrži.

Više o samom projektu možete saznati na zvaničnoj web stranici Udruženja „Mladi Volonteri“

www.mladivolonteri.org

Nadamo se da će ovaj pozitivni primjer ponukati i ostale da u skladu sa svojim mogućnostima pomognu projekat „Javne kuhinje“ u Visokom.

Napominjemo da je za potrebe projekta Javne kuhinje otvoren humanitarni telefon, za korisnike BH Telecoma, gdje pozivom na boj 090/291-029 donirate 2KM.

Svoju uplatu  možete izvršiti i putem računa otvorenog kod UniCredit Bank 3385 7022 1883 8412.

Na kraju se zahvaljujemo gospodinu Anelu Bajtareviću, njegovom ocu Muhamedu kao i portalu www.visoko.co.ba